Josh Kaufman yra pripažintas vienu iš 100 geriausių verslo autorių pasaulyje. Prieš pradėdamas rašytojo karjerą, Kaufman dirbo su Procter & Gamble’s namų apyvokos prekių ženklais, bet to jam buvo negana. Jis norėjo daugiau: didesnio atlyginimo, daugiau lankstumo ir daugiau kontroliuoti savo gyvenimą. Kaufman paliko darbą ir skyrė visą savo laiką tyrimams ir rašymui.

 

2010 m. jo išleista pirmoji knyga „The Personal MBA: Master the Art of Business” tapo bestseleriu ir buvo parduota daugiau, nei 400,000 egzempliorių tiražu visame pasaulyje. Joje jis dalinasi savo žiniomis apie pačias veiksmingiausias, naudingiausias ir įrodytas visų laikų verslo idėjas. Ir tam nereikia magistro išsilavinimo. Svarbiausia žinoti pagrindines verslo sąvokas.

 

„Tik per 20 valandų. Kaip išmokti bet ką, GREITAI…“ tapo jo antru bestseleriu ir buvo išversta į 6 užsienio kalbas. Knyga išsamiai apibūdina universalų, išbandytą metodą, skirtą padėti skaitytojams kuo greičiau įgauti naujų įgūdžių. Ir tam nereikės daugiau, nei 20 valandų!

 

J. Kufman žaidžia „Go“

 

Knygoje autorius dalinasi savo patartimi, kaip jis mokėsi jogos, programavimo, aklojo teksto rinkimo, žaidimo „Go“, ukulėlės grojimo ir burlentės valdymo įgūdžiais. Jis dalinasi ne tik savo pasiekimais, bet taip pat ir iššūkiais, su kuriais susidūrė mokėdamasis šių naujų dalykų. Tam, kad išmokti kažką per 20 ar mažiau valandų, visas procesas turi būti padalintas į mažesnius žingsnius. J. Kaufman skirsto greito mokymosi procesą į keturis etapus:

 

● įgūdžio suskaidymas į mažiausius elementus;

● kiekvieno elemento mokymasis, kad galėtume tinkamai praktikuotis ir taisyti klaidas;

● fizinių, protinių ir emocinių kliūčių, kurios iškyla mokantis, panaikinimas;

● svarbiausių įgūdžio elementų lavinimas mažiausiai dvidešimt valandų.

 

Pasak Floridos valstijos universiteto dr. K. Anderso Eriksono tyrimą, tam, kad įgauti naują įgūdį, reikia apie 10 tūkst. valandų. Bet ar mes turime tiek daug laiko tik vienam įgūdžiui? Savo knygoje, Kaufman pristato skaitytojams 10 greito įgūdžių įgijimo principų, kurie padės išmokti naujų dalykų žymiai greičiau ir lengviau.

 

1. Pasirinkite mėgstamą veiklą.

2. Vienu metu mokykitės vieno dalyko.

3. Nusistatykite norimą lygį.

4. Suskaidykite mokymąsi į smulkesnius elementus.

5. Įsigykite svarbiausius įrankius.

6. Pašalinkite mokymosi kliūtis.

7. Atraskite laiko mokytis.

8. Sukurkite spartaus rezultatų vertinimo sistemą.

9. Mokykitės su laikmačiu trumpais spurtais.

10. Koncentruokitės į kiekybę ir greitį.

 

Sužinoti daugiau naudingų patarimų apie greitą mokymosi procesą galite įsigiję „Tik per 20 valandų. Kaip išmokti bet ką, GREITAI…“ pas mus: https://bit.ly/2HLNKyN