KAMUOLINIAI PRIE BAUSMĖS LINIJOS: nuo Futbolo akademijos iki amfetamino laboratorijos

Trukmė: 14 val. 4 min.

Autorius: Dailius Dargis

Skaito: Rimantas Bagdzevičius

Description

2018-ųjų balandžio 17 dieną devyniolikai Kamuolinių gaujos narių buvo pareikšti įtarimai byloje dėl narkotikų, ginklų kontrabandos, kvaišalų platinimo dideliu mastu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, sunkaus sveikatos sutrikdymo kitiems asmenims.

Karjerą pradėję kaip Aguoniniai, gimę ir augę Kauno „Aguonos“ rajone, dar 1999–2001 m. jie debiutavo kaip tuomečio šalies Bokso federacijos prezidento Remigijaus Daškevičiaus-Daškės kareiviai. Netrukus po jo mirties, iki šiol nerastam žudikui paleidus mirtinus šūvius į jį prie legendinės „St. Valentino“ kavinės Vilniuje, Kamuoliniai tapo viena agresyviausių automobilių vagių gaujų, veikusių ne tik Europoje, bet ir Rusijoje kartu su legendomis apipinta Maskvos Solncevo grupuote.

Kamuolinių vadeiva tituluojamas Giedrius Janonis-Kamuolys garsėjo aistra futbolui. Gaujos lyderis tikėjosi, kad jo sūnus irgi taps profesionaliu futbolo žaidėju. Netyla įtarimai, kad Kamuolys buvo tikrasis „Stumbro“ futbolo klubo, kurio rungtynes stebėdavo ne tik Kamuolinių grupuotės vyrai, bet net ir firminiais „Stumbro“ ženklais išmargintą šaliką pasirišęs ir emocingai nusiteikęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, įkūrėjas ir savininkas.

„Kamuoliniai prie bausmės linijos“ – vienintelė kriminalinė dokumentika apie tuos, kurie buvo užsimoję Kaune nužudyti ir savo pagrindinius priešininkus Agurkinius ir taip tapti viešpataujančiais miesto bei visos šalies bosais, išvydusi dienos šviesą.