ATVERSK
PIRMĄ KNYGOS PUSLAPĮ...

Privatumo politika

PRIVATUMO POLITIKA

 

  1. Apie
    • https://arskaitei.lt/ svetainė renka duomenis apie lankytojus, siekiant nustatyti, ar interneto svetaine yra naudinga, informatyvi ir kaip ją tobulinti ateityje.
    • Rinkdama duomenis interneto svetainėje, MB Diaris visada vadovaujasi šia Privatumo politika, kurioje pateikta išsami informacija apie tai, kokie duomenys renkami, kai jie naudojami, ir kas turi prieigą prie šių duomenų.
    • Kiekvienas lankytojas turi teisių, kurios suteikia jam galimybę kontroliuoti savo privatumą, o MB Diaris užtikrina galimybę jomis pasinaudoti ir toliau pateikia informaciją, kaip lankytojai gali tai padaryti.

 

  1. Duomenų valdytojas

 

  1. Bendrosios nuostatos
    • Ši Privatumo politika nustato svetainės pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus bei tvarką. Lankytojų asmens duomenų rinkimą, tvarkymą ir saugojimą nustato ši Privatumo politika, duomenų valdytojo šalies asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymai ir kiti teisės aktai.
    • Lankytojai, patys nurodydami savo asmens duomenis, sutinka, kad MB Diaris juos valdys ir tvarkys šioje Privatumo politikoje bei teisės aktuose numatytais tikslais, priemonėmis ir tvarka.

 

  1. Interneto svetainės lankomumo statistika
    • MB Diaris tobulina savo interneto svetainę ir siekia, kad naudotis ja būtų kuo lengviau. MB Diaris svarbu žinoti, kiek lankytojų prisijungė, kuri informacija yra aktualiausia svetainės lankytojams, kaip dažnai jie jungiasi, kokias naršykles ir įrenginius naudoja, kokį turinį dažniausiai skaito, iš kokių regionų jie yra – tad renkami panašūs demografiniai bei statistiniai duomenys. MB Diaris naudoja šiuos duomenis turėdama teisėtą interesą, taip pat siekdama suprasti savo lankytojų poreikius ir teikti paslaugas bei padaryti skelbiamą informaciją labiau prieinama.
    • MB Diaris renka šią informaciją naudodama automatinį „Google Analytics“ įrankį, kuris leidžia užfiksuoti ir analizuoti, kaip lankytojai naudojasi interneto svetaine. Daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „Google Analytics“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800.
    • Bet kuris lankytojas bet kuriuo metu gali išjungti duomenų apie jį rinkimo funkciją „Google Analytics“, kaip tai atlikti – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.
    • MB Diaris renka šią informaciją naudodama automatinį „SmartSupp“ įrankį, kuris leidžia užfiksuoti ir analizuoti, kaip lankytojai naudojasi interneto svetaine. Daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „SmartSupp“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800.
    • Bet kuris lankytojas bet kuriuo metu gali išjungti duomenų apie jį rinkimo funkciją „SmartSupp“, kaip tai atlikti – https://dashboard.smartsupp.com/settings/general/account

 

  1. Slapukai (angl. Cookies)
    • Kas yra slapukai?
      • Slapukas yra nedidelis tekstinis elementas, kurį interneto svetainė išsaugo lankytojo kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje, kai apsilankoma svetainėje. Tai leidžia svetainei tam tikrą laiką prisiminti lankytojo veiksmus ir nustatymus (tokius kaip prisijungimo vardas, kalba, raidžių dydžiai ir kiti vaizdo nustatymai) tam, kad lankytojui nereiktų kaskart juos įvesti pakartotinai apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus tinklapius.
    • Kaip MB Diaris naudoja slapukus?
      • MB Diaris naudoja slapukus, kad surinktų lankytojų IP adreso ir naršymo informaciją, tokią kaip aplankytos interneto svetainės ar kiekviename tinklapyje praleistas laikas. Tai leidžia interneto svetainei prisiminti lankytojo sistemą ir nustatymus.
      • Slapukai yra įdiegiami lankytojo įrenginyje tik lankytojui sutikus, išskyrus slapukus, kurie reikalingi išimtinai techniniam svetainės veikimui užtikrinti. Pažymėtina, kad, jei lankytojas nesuteikia interneto svetainei teisės naudoti slapukus, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti.
      • Teisinis pagrindas naudoti slapukus yra MB Diaris teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį funkcionavimą. Tais atvejais, kai slapukai naudojami siekiant prisiminti lankytojo pasirinktis bei kaupti statistiką, teisinis pagrindas slapukų naudojimui yra lankytojo sutikimas.
    • Kaip valdyti slapukus?

 

  1. Serverio įrašai
    • Serveris, kuriame talpinama https://arskaitei.lt/ interneto svetainė, taip pat gali įrašyti užklausas, kurias lankytojas pateikia serveriui (lankytojo atidaromos interneto svetainės adresas, lankytojo naudojamas įrenginys ir naršyklė, lankytojo IP adresas ir prisijungimo laikas). Šie duomenys yra naudojami tik techniniais tikslais – užtikrinti, kad svetainė tinkamai ir saugiai veiktų bei išnagrinėti galimus saugumo pažeidimus.
    • Pagrindas šių duomenų rinkimui ir naudojimui yra MB Diaris teisėtas interesas užtikrinti MB Diaris interneto svetainės techninį prieinamumą ir saugumą.

 

  1. Rinkodara
    • Jei https://arskaitei.lt/ svetainėje lankytojas užsisako naujienlaiškį ar kitaip suteikia MB Diaris savo kontaktinius duomenis, MB Diaris gali siųsti informaciją, naujienlaiškius ar pranešimus lankytojo pasirinktomis temomis.

 

  1. Profiliavimas
    • MB Diaris gali naudoti https://arskaitei.lt/ interneto svetainės lankytojų statistinius duomenis tam, kad analizuotų lankomumo bei demografines tendencijas, tačiau MB Diaris nesukuria individualių asmeninių profilių kiekvienam lankytojui.

 

  1. Kas turi prieigą prie duomenų
    • Prieigą prie statistinių duomenų apie MB Diaris lankytojus turi marketingo darbuotojai, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.
    • Taip pat, prieigą prie techninių įrašų gali turėti MB Diaris partneriai, kurie teikia MB Diaris interneto svetainės turinio valdymo įrankius arba https://arskaitei.lt/ svetainės talpinimo (angl. hosting) paslaugas.
    • „Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“ (JAV įmonė), tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES–JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai – https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

 

  1. Kiek ilgai saugomi duomenis
    • MB Diaris naudoja surinktus duomenis analizei trejų metų.
    • Slapukai galioja trumpai (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki vienerių metų.

 

  1. Lankytojo teisės ir kaip galima jomis pasinaudoti
    • Susisiekus su MB Diaris paštu info@arskaitei.lt, galima pasinaudoti teise:
      • susipažinti su tvarkomais asmens duomenimis;
      • prašyti ištaisyti asmens duomenis;
      • prašyti ištrinti asmens duomenis;
      • jei taikytina, atšaukti sutikimą leisti tvarkyti asmens duomenis.
      • Kai kuriais atvejais galima turėti teisę prašyti apriboti asmens duomenų tvarkymą arba nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys.
    • Lankytojas gali naudotis savo teisėmis pagal galiojančias ES ir Lietuvos teisės aktų nuostatas.
    • Jei lankytojas prašo ištrinti jo asmens duomenis, MB Diaris išsaugos tik tokios informacijos kopijas, kurios yra būtinos siekiant apsaugoti trečiųjų šalių teisėtus interesus, laikytis valstybės institucijų įpareigojimų, spręsti ginčus, atpažinti trikdžius arba įpareigoti laikytis bet kokių susitarimų, kuriuos lankytojas yra sudaręs su MB Diaris.

 

  1. Teisė pateikti skundą

 

  1. Pasiūlymai
    • Jeigu turite klausimų ar pasiūlymų, rašykite mums info@arskaitei.lt.