Dalykinė literatūra

    Nemokamai
    Nemokamai
    PRIE TAUTOS KULTŪROS PAMATŲ
    (0)
    Autorius: Meilė Lukšienė

    Mokslinių straipsnių rinkinyje spausdinami ir skelbti, ir neskelbti Meilės Lukšienės darbai, kuriuose ji nagrinėja Lietuvos kultūros ir švietimo istoriją, aptaria kultūros kūrėjų įnašą, analizuoja Jono Biliūno kūrybą. Chronologinė aprėptis – nuo XVIII a. paskutinio ketvirčio iki XX a. pradžios.

    Skaityti daugiau
    Nemokamai
    Nemokamai
    SĖKMINGOS TAUTOS IDĖJA
    (0)
    Autorius: Aurimas Guoga

    Neabejoju, kad krizė – ne šiaip eilinis nesusipratimas nesibaigiančios ekonominės plėtros ir mokslinės pažangos pasakoje su laiminga pabaiga. Buvome visą laiką pratinami galvoti, kad ateitis bus tik šviesesnė, tik geresnė. Tiek komunizmas, tiek liberalioji demokratija mus skatino tikėti, kad žmonija sėkmingai išspręs visas problemas savo kelyje – viskas bus tik geriau, tereikia sulaukti. Manau, ši knyga jus privers tuo suabejoti.

    Skaityti daugiau
    Nemokamai
    Nemokamai
    SPĖTI PABĖGTI IŠ RUSIJOS. Žurnalistai ir autoritarizmas
    (0)
    Autorius: Viktor Denisenko

    Rusiją palikusių arba iš jos išvarytų žurnalistų istorijos. Atskleidžiami tragiški pasipriešinusių sistemai žurnalistų likimai.

    Skaityti daugiau
    Nemokamai
    Nemokamai
    SULIEKNĖJUSIOS DRAUGĖS LAIŠKAI
    (0)
    Autorius: Ieva Gerčienė

    Kodėl  vis neleidžiate sau sulieknėti, nuolat prisivalgote, sulaužote visus sau duotus pažadus gyventi sveikiau, maitintis saikingiau?

    Taip besielgiančių moterų yra šimtai ir net tūkstančiai. Tiesą sakant, daugeliui antsvorio turinčių moterų tikrai neužtenka tiesiog „susiimti” – keisti mitybą ir sportuoti. Daugeliui labai svarbu pažvelgti giliau.

     

    Skaityti daugiau
    Nemokamai
    Nemokamai
    SVEIKUOLIŠKI RECEPTAI
    (0)
    Autorius: Ieva Gerčienė

    Ką dažniausiai darome nusprendę, kad laikas lieknėti? Uždraudžiame sau tam tikrus produktus, neleisdami sau mėgautis skaniu maistu, mes jaučiamės tarsi save ribotume ir laikui bėgant įtampa dėl draudžiamo maisto vis stiprėja.

    Skaityti daugiau