Kriminalinis podkastų serialas „Šventieji vekseliai“

Trukmė: 4 val. 36 min.

Autorius: Birutė Davidonytė, Dovydas Pancerovas, Ernestas Naprys

Skaito: Dovydas Pancerovas, Lukrecijus Tubys, Birutė Davidonytė, Violeta Grigaliūnaitė, Viktorija Karsokaitė, Roberta Tracevičiūtė

Description

15min pristato kriminalinį septynių epizodų podkastų serialą „Šventieji vekseliai“. Tai – istorija apie įtariamo nužudymo ir didelio masto sukčiavimo schemą, kuri šiuo metu laukia teismo verdikto.

Podkaste pasakojama istorija apie jau beveik ketverius metus nagrinėjamą bylą. Joje yra penki kaltinamieji, o pagrindiniai jų – skolų išieškojimo įmonės „Turtuvos grupė“ savininkė ir direktorė Agnė Raziūnė, jos vyras ir daug kartų teistas nusikaltėlis Andrius Raziūnas, savo aukoms prisistatinėjęs Eimanto vardu, bei pensininkė Antanina Stafeckienė.

Įtariama, kad ši trijulė apgaudinėjo žmones, kurie kreipdavosi į skolų išieškojimo bendrovę „Turtuvos grupė“. Iš viso nukentėjusiųjų byloje yra 38. Dažniausiai tai būdavo problemų prispausti žmonės, kurie vildavosi atgauti skolas, tačiau patekę į pinkles likdavo ne tik be pinigų, bet ir patys įklimpdavo skolose. Kai kurie iš jų mirė taip ir nesulaukę baudžiamosios bylos pabaigos.

Kalėjime sėdėjęs A.Raziūnas savo aukoms sakėsi esąs advokatas, galintis išspręsti jų finansines problemas. Taip jis įgydavo žmonių pasitikėjimą ir prieiga prie jų turto. Įtariama, kad A.Raziūnas kartu su bendrininkėm aukoms padarė bent 600-ių tūkstančių eurų žalą. O tikrasis nusikaltimų mastas gali būti dar didesnis.

Šis išsamus dokumentinis pasakojimas paremtas 15min tyrimų komandos surinkta medžiaga: autentiškais pokalbių įrašais, aukų prisiminimais ir liudijimais, laiškais iš kalėjimo, šimtais puslapių dokumentų.