VILTIES KELIAS niekada nesibaigia

Trukmė:21 val. 11 min.

Autorius:Dr. Juozas P. Kazickas

Skaito:Rimantas Bagdzevičius, Vesta Šumilovaitė-Tertelienė

Description

Dr. Juozas Kazickas – garsus verslininkas, filantropas, ekonomikos mokslų daktaras. 1991 m. įkūrė pirmąją Baltijos šalyse privataus kapitalo telekomunikacijų bendrovę „Litcom“ (vėliau „Omnitel“), į Lietuvą pritraukė nemažai stambių investuotojų iš JAV: „Coca-Cola“, „Philip Morris“ ir kt. Pasitraukęs iš aktyvios veiklos, užsiėmė įvairiais labdaros ir paramos projektais. Kartu su dukterimi įsteigė Kazickų šeimos fondą, kuris remia švietimo programas, kultūros, sveikatos apsaugos, religines ir labdaros organizacijas, ligonių globos įstaigas. Juozas Kazickas vienas iš Valdovų rūmų paramos fondo steigėjų.

Aleksandros ir Juozo Kazickų audioknyga „Vilties kelias“ – tai atsiminimų knyga, aprėpianti ne tik asmeninę garsaus išeivijos verslininko ir jo šeimos istoriją, bet ir tuo metu vykusius politinius, socialinius ir visuomeninius įvykius. Pasakojimas prasideda nuo pirmųjų vaikystės metų pilietinio karo krečiamos Rusijos platybėse – Čiornaja Padinos kaime – iki grįžimo į Lietuvą. Autorius gimė Čiornaja Padinos kaime, nes seneliai, 1863 m. sukilimo dalyviai, už savo veiklą buvo ištremti į šį Rusijos kaimą. Nelengvi žingsniai protėvių žemėje, vėliau mokslai, santuoka, darbas Vilniaus savivaldybėje ir pogrindžio kovos su okupantais. Antrajam pasauliniam karui baigiantis emigranto kelias į Vokietiją, vėliau į JAV. Sėkmingas verslas už Atlanto, įtakingos pažintys ir pagaliau – pirmosios kelionės į tėvynę po trisdešimt penkerių metų. Nuolatinės pastangos, kad Vakarų valstybės atvertų duris mūsų šaliai, o pasaulinis verslas atsigręžtų į Lietuvos ūkį.

Audioknygoje Dr. Juozo Kazicko atsiminimus papildo ištraukos iš jo žmonos Aleksandros Kazickienės dienoraščio bei paties Juozo Kazicko turtinga ir taisyklinga lietuvių kalba rašyti išraiškingi ir pagarbūs laiškai savo sutuoktinei.

Kazickų Šeimos Fondas kviečia kurti geresnį pasaulį tiek dabartinei, tiek ateities lietuvių kartoms aukojant Jūsų pasirinktai ne pelno siekiančiai organizacijai: https://www.aukok.lt

Su nuolaidos kodu VILTIS audioknygos gali klausytis nemokamai.